Papua New Guinea Plant a Maro Estate

Tilbage i 1930'erne blev der fragtet kaffeplanter til Papua New Guinea. Hovedparten af kaffeplanterne stammer fra varianter af Jamaica Blue Mountain især typica arabica. Derudover stammer planterne fra Tanzania - varianten typica Arusha og fra Indien - varianten "Kent".

Kaffeplanterne har optimale vækstbetingelser på Papua New Guinea, der med et stort område af regnskov, højluftfugtighed og frodig jordforhold dyrker kaffe af absolut højeste kvalitet.

Kaffen fra Papua New Guinea er kendetegnende ved den vildt-agtige smagsprofil, men er dog på ingen måde at sammenligne med kaffer fra de andre indonesiske øer Sumatra og Sulawesi. Smagsprofilen på disse kaffer er mere jord-agtig med en snært af skov.

Denne udsøgte kaffe fra farmen Maro Estate skilder sig lidt ud i smag i forhold til andre kaffer fra Papua New Guinea. Den har en rig og sødlig aroma, god syrlighed og krop, fyldig chokoladeagtig smag og en overraskende let tør eftersmag.