Guatemala Maragogype Coban Superior

Guatemala rangerer som et af de lande i verden med den bedste kaffe. Noget af verdens fineste kaffe kommer fra højlandet i dette lille men meget respekteret land. Årsagen til den fine kaffe er, at klimaet er helt ideelt. Solrige dage og kolde nætter, høj fugtighed og vulkanjord giver kaffeplanterne i Guatemale perfekte vækstbetingelser.

Kaffen i Guatemala er klassificeret efter et lidt anderledes system, nemlig hårdheden i bønnen samt højden over havets overflade hvor kaffebærrene er dyrket.

SHB (strickly hard bean) er den højeste kvalitet og dyrket højere end 1500 meter over havets overflde mens HD (Hard bean), som er dyrket mellem 1200-1500 meter over havets overfalde er næstbedste klassificering. Derudover sorteres bønnerne efter form og størrelse.

Maragogype kaffebønner kendetegnes ved, at være store og havde form i stil med et ottetal. Bønnen trækker sig sammen cirka midt på bønnen. Nogle kommer ved en fejltagelse til at tro, at Elefantbønner er Marogyp bønner. Det er formen af ottetallet, der adskiller disse to sorteringer. Coban er området i Guatemala, hvor denne kaffe er dyrket.

Kaffen har en nøddeagtigt smag med en god blanding af bær og krydderier. Den har en fyldig krop og tilpas syrlighed. Generelt kan siges at den minder om en dejlig dag i skoven.