Ethiopia Kaffa Forest

Ethiopia Kaffa Forest har ført til mange diskussioner om kaffes oprindelse. Nogle mener, at "the forest of Kaffa" er det originale sted for kaffen - "Motherland". Historien fortæller, at det var i dette område, kaffen for første gang blev opdaget, og for Ethiopien og mange andre dele af verden menes det at være sandheden.

Kaffen herfra er meget rustik og uden nogen generel smagsprofil. Den varierer fra kop til kop. Smagsprofilen indeholder alt fra blomster, pærer, honning, chokolade, læder og snært af alkoholiseret frugtsmag, mens syrligheden i kaffen kan gå fra ekstremt bidende til sød og nærmest over i en flad smag.

Udfordringen med kaffen er, at man aldrig rigtig kan karakterisere kaffen. Den kan til tider have potentiale til at komme op blandt de aller bedste i verden, og til andre tider giver den en meget god fornemmelse af, hvordan en vild kaffe fra skoven smager.

At få den samme smag og gode kop kaffe ud af denne kaffe, er mere et projekt end hurtig nydelse. Ethiopia Kaffa Forest er en kaffe, der har meget stor værdi i oplevelsen, og som kan give indblik i en helt ny unik kaffeverden.